Introductie Tamron 10-24mm Dii VC HLD.

b023_kv

Tamron introduceert een ultra groothoekzoom met Vibratie Compensatie Dit compacte en hoge kwaliteit objectief heeft het grootste zoombereik in zijn klasse*1
Tamron 10-24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD (Model B023)

Februari 7, 2017, Transcontinenta B.V., importeur Tamron in Nederland, introduceert de Tamron 10- 24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD (Model B023), een nieuw ultra groothoekzoomobjectief voor APS-C DSLR camera’s met ingebouwde beeldstabilisatie.

De Tamron 10-24mm VC Model B023 is een groothoekobjectief met een uitzonderlijk groot bereik (vergelijkbaar met 16-37mm bij Full-frame). Het objectief is ideaal voor straatfotografie, landschappen, groepsfoto’s en alledaagse weidse taferelen. In 2008 introduceerde Tamron de SP AF10-24mm F / 3.5- 4.5 Di II LD Asferisch [IF] (Model B001) met een tot dan ongekend brandpuntbereik in zijn klasse. Voortbouwend op de populariteit van dit objectief, heeft de opvolger Model B023 verbeterde optische prestaties en is het voorzien van nieuwe functies. Het belichaamt Tamron’s meest geavanceerde technologieën, met inbegrip van het Tamron VC (Vibratie Compensatie) systeem, vochtbestendig behuizing en fluor coating, en de eerste implementatie van Tamron’s nieuwe HLD scherpstelmotor (High / Low Torque gemoduleerde Drive Motor). Bovendien, heeft het de B023 een verfrissend ontwerp, afgeleid van het ontwerp van het nieuwe lijn van professionele Tamron SP objectieven.

Kenmerken van de nieuwe Tamron 10-24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD (Model B023)

powerpoint-diavoorstelling-b023_product-bulletin_en_170126-pptx-1

1. Grootste zoombereik in zijn klasse van ultra groothoekobjectieven met VC beeldstabilisatie

Het nieuwe B023 model heeft een groot bereik van 10-24mm. Het grootste bereik onder de ultra- groothoekzoomobjectieven met VC voor APS-C camera’s (status jan. 2017 bron Tamron). Dit geeft een zeer extreem grote beeldhoek bij 10mm tot een standaard groothoek bij 24mm. Een fotograaf kan genieten van diverse groothoekperspectieven met slechts één objectief. Van dynamische landschappen, architectuur tot opnamen ver buiten het normale menselijke gezichtsveld.

2. Verbeterde optische prestaties over het gehele zoombereik

Het optische ontwerp van het nieuwe B023 model bestaat uit 16 lenselementen in 11 groepen. Speciale lenselementen worden gebruikt in een optimale configuratie van een LD (Low Dispersion) lenselement, één XLD glaselement, een gegoten glas asferisch element, en één hybride asferische lens. Bij het bedwingen van een toename in de afmetingen van het optische systeem, compenseert deze nieuwe versie zeer effectief diverse aberraties in het gehele zoombereik, waaronder transversale chromatische aberratie, coma-aberratie en vervormingen die vaak meer prominent voorkomen bij ultragroothoekobjectieven. Tamron’s hoog aangeschreven BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) coating en het optisch ontwerp voorkomen interne reflecties in het objectief en beperken ook de effecten van schadelijke invallende lichtstralen die vaker optreden bij een groothoekobjectief. Het bereikt hierdoor een uitstekende weerstand tegen ghosting en flare, wat zorgt voor scherpe en contrastrijke opnamen in tegenlichtsituaties.

powerpoint-diavoorstelling-b023_product-bulletin_en_170126-pptx3. Vibratie Compensatie dat vooral nuttig is bij opnamesituaties onder slecht licht

In antwoord op de vele verzoeken van Tamrongebruikers, die gevraagd hebben om een groothoekobjectief met beeldstabilisatie, hebben we nu Tamron’s befaamde VC (Vibratie Compensatie) ingebouwd in het nieuwe Tamron 10-24mm model B023. Het optimaliseren van de actuator en het regelalgoritme heeft het mogelijk gemaakt om de VC in te bouwen, met behoud van het compacte ontwerp van het voorgaande model B001. De Tamron VC geeft de fotograaf de vrijheid om in de schemering of in een slecht verlichte kamer uit de hand te fotograferen. Het VC mechanisme is bijzonder effectief in opname-omstandigheden met langere sluitertijden.

b023_hld_20170112

4. Geheel nieuw Tamron HLD scherpstelsysteem met uitmuntende snelheid en stabiliteit

Tamron’s nieuwe HLD (High / Low Torque gemoduleerde aandrijfmotor) is ontwikkeld voor gebruik als het AF-aandrijfsysteem voor de nieuwe Tamron 10-24mm VC HLD. Met een uitstekende aandrijfkracht en stabiliteit, kan de HLD soepel en snel het AF-mechanisme aansturen van het objectief, zelfs als dat is uitgerust met dikke lenselementen om scherp te stellen. Wanneer er opnamen gemaakt worden in de AF-stand, kan er door de “Tamron Full-time manual over-ride” direct een handmatige fijnaanpassing van de scherpstelling gedaan worden, zonder dat er tussen de AF en MF stand gewisseld hoeft te worden.

5. Een compacte behuizing met structurele inventiviteit

Ondanks het verbeteren van de beeldkwaliteit, het toevoegen van nieuwe functies en het aanzienlijk verbeteren van de fundamentele prestaties, heeft de Tamron 10-24mm VC HLD model B023 een ruimtebesparende ontwerp. De optimale configuratie van de componenten, zoals de VC en AF unit, zorgen met succes voor de vermindering van de totale lengte van het objectief ten opzichte van het vorige model B001. De lichtgewicht en compacte behuizing, met een uitstekend gebruiksgemak, vormen een perfect uitgebalanceerd geheel op een APS-C DSLR camera.

b023_moisture-resistant_20170112

6. Gebruikersvriendelijk objectief met Fluorine Coating en spatwaterdichte constructie

Het oppervlak van het voorste lenselement is voorzien van een beschermende en water- en olie- afstotende fluorinecoating. Het lensoppervlak is gemakkelijker schoon te vegen en minder gevoelig voor de schadelijke effecten van vuil, stof, vocht en vingerafdrukken, waardoor het gemakkelijker is in het onderhoud. Voor een betere bescherming bij buitenopnamen onder slechte weersomstandigheden, is het objectief voorzien van waterwerende afdichtingen over de gehele behuizing om zo het gehele objectief te beschermen tegen de elementen.

7. Elektromagnetisch diafragmasysteem speciaal voor objectieven met Nikon vatting

Een elektromagnetisch diafragma, dat al standaard is in objectieven met een Canonvatting, wordt nu ook toegepast in objectieven met een Nikon vatting * 2. Een meer exacte aansturing van het diafragma en de diafragmacontrole is mogelijk omdat de diafragmabladen nu worden aangedreven en bestuurd door een motor via elektronische pulssignalen.
*2 Alleen compatible met camera’s voorzien van een elektromagnetisch diafragmasysteem (D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D810A, D3x, D3s, D4, D4s, Df, D500, D5). (September 1; Tamron)

8. Compatible met de TAMRON TAP-in ConsoleTM, een optioneel toebehoor

De optionele TAP-in Console wordt via USB verbonden met de computer, en stelt je in staat om eenvoudig zelf de firmware van het objectief te updaten. Ook is het mogelijk de standaard werking van het AF en VC aan te passen, inclusief een fijn afstelling van het AF-systeem.

b023_designclose-up5_20170113

9. Extern design met de nadruk op functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid

De Tamron 10-24mm VC HLD bouwt voort op het ontwerp dat gebruik maakt van een groot aantal organische rondingen en subtiel gepolijste vormen tot in fijne details. Dit is wat de Tamron SP serie karakteriseert. De nieuwe 10-24mm B023 komt echter ook met een zeer geavanceerd ontwerp dat ook veel belang hecht aan de functionaliteit en het gemak van de objectief in het gebruik. Verder is de algemene vorm trouw aan de interne structuren binnen in het objectief, en wordt het ontwerp vervolmaakt met een slanke gouden merk ring, de vorm van de schakelaars en het ontwerp van de afstandschaal.

Tamron geeft 20% korting op het 1e jaar van een Adobe Creative Cloud abonnement
Bij Tamron SP objectieven geproduceerd na 1 juli zit er in de verpakking van het Tamron SP objectief een leaflet met daarop uitleg en een link naar de speciale Tamron-Adobe actiepagina. Hiermee kan een SP gebruiker lid worden van het Creative Cloud-fotografieabonnement en tot wel 20% besparen op het eerste jaar! Hij/zij betaalt voor het eerste jaar dan slechts € 9,67 per maand voor een lidmaatschap van het Creative Cloud-fotografieabonnement met toegang tot Photoshop CC en Lightroom CC. Deze speciale kortingsactie loopt tot 30 april 2017 en is exclusief voor Tamron SP gebruikers.

Verlengde Tamron garantie tot 5 jaar.
Deze nieuwe hoogwaardige ultragroothoekzoom valt uiteraard ook onder de 5 jaar verlengde garantie van Tamron. Om aanspraak te maken op deze 5 jaar garantie dienen bezitters binnen 2 maanden na aankoop het objectief te registreren. Meer informatie over de Tamron 5 jaar garantie en registratie is te vinden op: http://www.5jaar-tamron.nl

Beschikbaarheid en prijzen:
De verwachting is dat de Tamron 10-24mm F/3.5-4.5 Di II VC HLD (Model B023) eind maart leverbaar zal zijn. De adviesverkoopprijs zal dan bekend gemaakt worden.