Introductie Tamron SP 70-200mm VC USD G2.

a025e_angle_20170110

Tamron zet een hoge standaard in de lichtsterke telezoom categorie met de introductie van de nieuwe generatie SP 70-200mm F/2.8 zoom

Een geheel nieuw optisch ontwerp levert een veel sneller autofocus en een effectieve beeldstabilisatie van 5 stops*1

Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2 (Model A025)

Transcontinenta B.V., importeur Tamron in Nederland, introduceert de Tamron SP 70- 200mm F/2.8 Di VC USD G2 (Model A025), een nieuwe professionele lichtsterke telezoom voor Full- Frame camera’s. Dit Model A025 werd ontwikkeld door alle eigenschappen van het voorgaande model sterk te verbeteren.

Deze bestaan uit een grondige herziening van het optische, mechanische en elektronische ontwerp, om zo de autofocussnelheid en nauwkeurigheid te verhogen, de Tamron VC (Vibration Compensation) functie te versterken en de minimale scherpstelafstand te verkorten. Geheel nieuwe functies zijn onder andere de Tamron eBand Coating, vocht- en stofbestendige behuizing, fluorine coating en de compatibiliteit met de Tamron tele converters. Het objectiefontwerp is op basis van metaal voor een betere handligging en gebruiksgemak. Het resultaat van deze dramatische evolutie is de Tamron SP 70- 200mm G2 model A025, een lichtsterke telezoom dat het toepassingsgebied in de professionele fotografie verbreedt met een brede waaier van onderwerpen zoals portret, landschappen, sport, fashion en fotojournalistiek.
*1. CIPA Standaards bij gebruik in VC MODE 3 (met Canon: EOS-5D MKIII of Nikon: D810)

Kenmerken van de nieuwe SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2 (Model A025)

finder-2

1. Uitmuntende resolutie en contrast, bijzonder fraaie bokeh en volledig compatibel met de Tamron teleconverters
Op basis van het huidige model (A009), is het optische ontwerp herzien en verbeterd. Zowel de resolutie als contrastprestaties zijn veel hoger dan het huidige niveau. De Bokeh is verbeterd en uitgebreid tot een uitstekend fraai onscherp achtergrondeffect over het gehele zoombereik. Dit was mogelijk door het gebruik van een cirkelvormig diafragma met negen bladen. Het optische ontwerp van de nieuwe A025 bestaat uit 23 elementen in 17 groepen. Optimale inzet van 1 XLD (Extra Low Dispersion) en 5 LD (Low Dispersion) glaselementen elimineren grondig chromatische aberraties. Deze zijn vaak een probleem bij lichtsterke tele objectieven. De speciale glassoorten zorgen verder voor een uniforme hoge beeldkwaliteit over het gehele zoombereik tot aan de randen van het beeld.
Het nieuwe objectief is ook volledig compatibel met de Tamron TELE CONVERTER 1.4x (Model TC-X14)*2 en Tamron TELE CONVERTER 2.0x (Model TC-X20)*2, waarmee het brandpuntbereik van de zoom 1.4x en 2x vergoot wordt t.o.v. het origineel. Beide teleconverters zijn zorgvuldig ontworpen en afgewerkt om een uitzonderlijk hoge kwaliteit te leveren.

2. Verbeterd Tamron VC systeem levert sterkste beeldstabilisatie in zijn klasse*1 (5 stops volgens CIPA standaard) en biedt drie verschillende, situatie afhankelijke, VC standen.
Gebruik makend van Tamron’s originele VC (Vibration Compensation) systeem, dat een “moving coil” mechanisme gebruikt, zorgt een verdere versterking van het aandrijfsysteem en verbeterde aansturing nu voor het sterkste VC niveau in zijn klasse*4 met een beeldstabilisatieprestatie van 5 stops. ( volgens de CIPA-standaard bij gebruik van VC Mode 3).
Het VC systeem van dit model A025 biedt drie VC standen, waaronder een modus exclusief voor “panning”. Fotografen kunnen vrij kiezen tussen de verschillende VC modes, afhankelijk van de lichtomstandigheden. Zelfs voor tele-opnamen bij weinig licht, die veel last hebben van camerabewegingen, kunnen fotografen nu genieten van trillingvrije opnamen uit de hand voor een veel grotere flexibiliteit.
*4. Onder 70-200mm F / 2.8 verwisselbare objectieven voor full-frame DSLR camera’s (vanaf januari 2017: bron Tamron)

  • VC MODE 1 is de standaard mode die een goede balans geeft tussen de stabiliteit van het zoekerbeeld en de stabilisatie van de daadwerkelijke opname.
  • VC MODE 2 wordt uitsluitend gebruikt voor “panning.
  • VC MODE 3 geeft prioriteit aan de stabilisering van opname en ziet af van de stabilisatie van het zoekerbeeld.

Met de optionele accessoire TAMRON TAP-in Console kan de VC configuratie van VC MODE 1aangepast worden.

finder-2

3. Grote verbetering in de autofocus- en reactiesnelheid
Model A025 is uitgerust met een USD (Ultrasonic Silent Drive) ring-type ultrasone motor, waarvan een superieure respons en controle zorgt voor een nauwkeurige high-speed scherpstelling. Integratie van twee geavanceerde, high-performance microcomputers en het optimaliseren van het algoritme heeft zowel de scherpstelsnelheid als de nauwkeurigheid sterk verbeterd ten opzichte van het voorgaande model de SP 70-200mm (Model A009). Bovendien kunnen fotografen dankzij het Tamron “full-time manual over-ride” mechanisme, met autofocus fotograferen en ogenblikkelijk fijne handmatige afstand aanpassingen maken zonder tijd te verspillen door het moeten omzetten van de AF-MF knop.

4. Flink kortere minimale scherpstelafstand voor grotere veelzijdigheid
Verbeteringen werden gemaakt aan de scherpstelnok en de zoomcam in het objectief en hierdoor is de kortste scherpstelafstand teruggebracht van 1,3 meter in het oudere model A009 tot 0.95m voor de SP 70-200mm G2 model A025. dit geeft nu een maximale vergrotingsfactor van 1: 6.1 . De kortere scherpstelafstand, in combinatie met de uitstekende optische prestaties van de SP 70-200mm, stelt fotografen in staat hun aantal te fotograferen onderwerpen flink uit te breiden.

5. Geoptimaliseerde en speciaal ontwikkelde eBAND Coating
De nieuwe A025 is voorzien van de originele Tamron eBand (Extended Bandwidth & Angular- Dependency) Coating, een technologie die een nano-gestructureerde laag combineert met de extreem lage brekingsindex van de conventionele meerlaagscoatings. Geoptimaliseerd en exclusief ontworpen voor deze nieuwe zoom, zorgt de eBand Coating voor superieure anti-reflectieprestaties, met een effectieve vermindering van elke flare en ghosting. Zelfs bij het maken van tegenlicht portretten, levert deze nieuwe SP 70-200mm vlekkeloze en kristalheldere opnamen.

a025n_moisture-proof_and_dust-resistant_construction

6. Weerbestendige en stofvrije constructie
Ideaal voor gebruik in outdoor fotografie, de nieuwe SP 70-200mm G2 telezoom heeft een vochtbestendige constructie. Dit omdat speciale kit gebruikt wordt bij elke verbinding en naad. Dit kitmateriaal helpt om het binnendringen van vuil, stof en waterdruppels te voorkomen, een effectievere manier in vergelijking met conventionele vochtbestendig constructies.

7. Fluorine coating voor nog betere bescherming
Het oppervlak van het voorste lenselement is voorzien van een beschermende en water- en olie- afstotende fluorinecoating. Het lensoppervlak is gemakkelijker schoon te vegen en minder gevoelig voor de schadelijke effecten van vuil, stof, vocht en vingerafdrukken, waardoor het gemakkelijker is in het onderhoud.

8. Elektromagnetisch diafragmasysteem speciaal voor objectieven met Nikon vatting
Een elektromagnetisch diafragma, dat al standaard is in objectieven met een Canonvatting, wordt nu ook toegepast in objectieven met een Nikon vatting * 2. Een meer exacte aansturing van het diafragma en de diafragmacontrole is mogelijk omdat de diafragmabladen nu worden aangedreven en bestuurd door een motor via elektronische pulssignalen.
*2 Alleen compatible met camera’s voorzien van een elektromagnetisch diafragmasysteem (D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D810A, D3x, D3s, D4, D4s, Df, D500, D5). (September 1; Tamron)

a025_tripodmount_20170110

9. Lichtgewicht en makkelijk te hanteren statiefgondel compatibel met statiefkoppen van Arca-Swiss aansluiting
Een nieuwe grip met structuur en een Arca-Swiss compatibele statiefaansluiting vergroot de snelheid van gebruik en de toepasbaarheid. Omdat de statiegondel gemaakt is van lichtgewicht aluminium is het geheel makkelijk te dragen.

10. Compatibel met de TAMRON TAP-in Console, een optioneel toebehoor
De optionele Tamron TAP-in Console wordt via USB verbonden met de computer, en stelt je in staat om eenvoudig zelf de firmware van het objectief te updaten. Ook is het mogelijk de standaard werking van het AF en VC aan te passen, inclusief een fijn afstelling van het AF-systeem.

a025e_sideview_20170110

11. Extern design met de nadruk op functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid
Tamron hanteert, in het bijzonder voor de SP serie producten, strenge design en kwaliteit standaards. Deze standaards zijn van toepassing op het optisch- en mechanische ontwerp, het uiterlijk, als een range aan andere zaken zoals de robuustheid en verbeteringen van individuele functies. Tamron onderzoekt continue het design- en het fabricageproces om zo de eindgebruikers een nog hoger niveau van precisie en kwaliteit te kunnen leveren. Voor de nieuwe Tamron SP 70-200mm G2 (model A025) werd het optisch design vernieuwd, mechanische onderdelen verbeterd en een geheel nieuw uiterlijk ontwerp toegepast. Om een maximale beeldkwaliteit te kunnen behalen voor dit objectief, heeft Tamron de nauwkeurigheid van de gebruikte onderdelen en het mechanisme sterk verbeterd.

Tamron geeft 20% korting op het 1e jaar van een Adobe Creative Cloud abonnement
Bij Tamron SP objectieven geproduceerd na 1 juli zit er in de verpakking van het Tamron SP objectief een leaflet met daarop uitleg en een link naar de speciale Tamron-Adobe actiepagina. Hiermee kan een SP gebruiker lid worden van het Creative Cloud-fotografieabonnement en tot wel 20% besparen op het eerste jaar! Hij/zij betaalt voor het eerste jaar dan slechts € 9,67 per maand voor een lidmaatschap van het Creative Cloud-fotografieabonnement met toegang tot Photoshop CC en Lightroom CC. Deze speciale kortingsactie loopt nog tot 30 april 2017 en is exclusief voor Tamron SP gebruikers.

Verlengde Tamron garantie tot 5 jaar.
Deze nieuwe hoogwaardige professionele lichtsterke telezoom valt uiteraard ook onder de 5 jaar verlengde garantie van Tamron. Om aanspraak te maken op deze 5 jaar garantie dienen bezitters binnen 2 maanden na aankoop het objectief te registreren. Meer informatie over de Tamron 5 jaar garantie en registratie is te vinden op: http://www.5jaar-tamron.nl

Beschikbaarheid en prijzen:
De verwachting is dat de Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD G2 (Model A025) begin maart leverbaar zal zijn. De adviesverkoopprijs zal dan bekend gemaakt worden.

Hoge resolutie voorbeeldfoto’s:

Op het Transcontinenta Flickr account zijn hoge resolutie foto’s te bekijken. Deze set van de SP 70-200mm VC USD G2 zal continue aangevuld worden.